1e zeehondenpup voor RTZ Velsen

IJmuiden, 18 december 2020 – Vrijdagmiddag 18 december kreeg RTZ – Velsen melding van een jonge zeehond welke op de keien van de zuidpier lag.

Het team ging hier meteen op af, maar moest bij het eerste hek van de pier toch nog even wachten tot de Y.R.B. het hek opende want zij beschikken over de sleutel. Daarna reden de auto’s de pier op. Er stonden aardig wat mensen waar de pup lag. Met de hulp van de vrijwilligers van de Y.R.B en D.A.V. konden we deze pup redden van de verdrinkingsdood omdat het opkomend water was.

De pup werd naar de loods van RTZ – Velsen gebracht en daar gecontroleerd op eventuele verwondingen wat gelukkig zo niet was. Het bleek een mannelijke pup grijze zeehond te zijn. Het diertje woog amper 15 kg en bleek sterk verzwakt. Als eerste hulp kreeg de zeehond O.R.S toegediend.

De volgende dag werd de zeehond naar de opvang in Stellendam gebracht voor verdere herstel. Deze jonge pup gaat daarna een goede tijd tegemoet dankzij de oplettendheid van wandelaars op de pier, want dankzij deze meldingen kunnen wij de zeezoogdieren redden. Hiervoor namens de vrijwilligers van ons team hartelijk dank.

De pup kreeg nummer 828 bij A Seal in Stellendam. Zaterdag was hij bijna volledig in zijn witte vacht, zondagochtend was hij al voor een groot gedeelte verhaard. Inmiddels is hij overgeplaatst naar onze quarantaine waar hij heerlijk kan zwemmen en aansterken.