Grijze zeehond Hollum

Ameland, 18 januari 2020 – Wat later op de middag werd RTZ & DA Ameland opgeroepen, opnieuw vanaf het strand bij Hollum. Ditmaal had een wandelaarster een zeehondje gespot die ogenschijnlijk verwikkeld was in een stuk visnet.

Dit soort meldingen brengt ons altijd meteen in de hoogste staat van paraatheid want als een dier zo overduidelijk in de problemen is geraakt door toedoen van de mens, dan wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk recht zetten. Netten en ander vistuig kunnen zeer ernstige verwondingen veroorzaken die niet zelden noodlottige gevolgen hebben. Gelukkig viel het dit keer erg mee.

De groene strepen die de meldster had waargenomen bleken afkomstig uit onze eigen spuitbus. Zoals we eerder al meldden, merken wij zeehonden die op dat moment geen hulp nodig hebben met diervriendelijke verf zodat het voor ons en andere hulpverleners makkelijker is om zo’n dier te volgen en te monitoren. Met de schrik vrij dus, maar toch veel dank aan de meldster die zeer oplettend heeft gereageerd en die bovendien goed afstand heeft gehouden van deze zeehond.