Inzet in het donker op Ameland

Ameland, 18 januari 2020 – Het bleef ook in de avond aardig druk voor RTZ & DA Ameland met meldingen op ons telefoonnummer 06 22767470.

Het was inmiddels donker geworden toen we een telefoontje ontvingen van opnieuw een jonge zeehond op het strand bij Hollum. Dit keer ging het om een grijze zeehond, die ook wel Kegelrob wordt genoemd. Een bezoekje van de grote gele ambulance werd door deze felle rakker niet heel erg op prijs gesteld: hij reageerde lekker fel op onze aanwezigheid. De conditie van dit diertje leek in orde dus een merkteken was dit keer voldoende.

We hadden de grijze pup nog maar net voorzien van een kleurige streep toen onze aandacht werd gevraagd voor een ziek zeehondje (een gewone dit maal) in de buurt, dus eveneens op het strand bij Hollum. Hier bleek meer aan de hand: dit beestje vertoonde duidelijk sporen van een infectie met parasieten, waarschijnlijk longworm. Deze kleine is dus op transport gegaan naar de vaste wal waar hij de nodige zorg zal krijgen in de professionele zeehondenopvang. Hopelijk knapt hij snel weer op en kan hij weer terug naar zee.