“Oude” bekende Ameland

Ameland, 16 januari 2020 – Vanavond ontving Rob Knoeff van RTZ & DA Ameland een melding vanaf het strand bij Nes. Hier was een zeehondenpup gespot die wellicht onze hulp nodig had.

Op het strand aangekomen troffen we een “oude” bekende aan. De inmiddels flink gegroeide pup bleek gelukkig goed gezond en rustte gewoon even uit na weer een inspannende zwemtocht op zee.

Hoe wij weten dat het hier om een bekende zeehond gaat? Dat zien we aan de gele streep op de rug van her diertje. Steeds als wij een gezonde pup aantreffen, brengen we een gekleurde streep aan op de rug van het diertje. Dit doen we natuurlijk met een diervriendelijke verf. Dankzij dit merkteken kunnen wij, of andere hulpverleners, zien dat het dier al eerder is aangetroffen en beoordeeld. Vervolgens kunnen we ook zien of de conditie van de zeehond is verslechterd of, zoals in dit geval, verbeterd.

Het is wel duidelijk dat deze grijze zeehond (want tot die soort behoort deze kleine) de kunst van het vissen inmiddels goed verstaat! De melder wordt vriendelijk bedankt voor zijn oplettendheid en de genomen moeite!

Ziet u een zeehond op het strand? Houd afstand en de hond aan de lijn. Twijfelt u aan de gezondheid of conditie van het dier, neem dan contact met ons op. Tussen 8.00 en 00.00 uur zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06 22767470