Stairway to Impact Award voor bioloog Lonneke IJsseldijk

Onderzoeker Lonneke IJsseldijk externe link is één van de drie winnaars van de jaarlijkse Stairway to Impact Award. Het is een aanmoedigingsprijs van onderzoekfinancier NWO voor onderzoekers die stappen zetten om impact te maken. Aan de award is een bedrag van €50.000,- verbonden, bedoeld om te gebruiken voor verdere stappen richting impact en kennisdeling. >> … Lees meer

Oude rakker Verklikkerstrand

Nieuw Haamstede, 26 november 2022 – zaterdag kreeg RTZ Nederland melding van een zeehond op het Verklikkerstrand. Ter plaatse betrof het een gezond mannetje grijze zeehond op leeftijd die wat kwam uitrusten. er werd dan ook geen verdere actie ondernomen.

Inloopavond Stichting Strandexploitatie Veere

Dinsdagavond 15 november vond een inloopavond plaats voor derelaties van de Stichting Strandexploitatie Veere welke het strand onderhouden en beveiligen op het eiland Walcheren inclusief gemeente Vlissingen. De infostand werd verzorgd door RTZ Nederland.

Lees meer

RTZ memoryspel

Als stichtingen Lenie ’t Hart Zeehondenfonds en Reddings Team Zeedieren zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om “educatief” bezig te zijn. Educatie kan op verschillende manieren gebeuren en bij ons gebeurt dat over het algemeen bij meldingen op het strand of op aanvraag bij bijvoorbeeld basisscholen. Daar is nu een optie bijgekomen, een heus memoryspel en deze is in samenwerking met fotofabriek.nl ontwikkeld.

Lees meer

Walrus Neeltje Jans

Neeltje Jans, 13 november 2022 – Vanochtend kreeg RTZ Nederland melding van een walrus op Neeltje Jans. Het gaat om hetzelfde dier dat de voorbije week bij Petten werd gezien. De omgeving is afgezet en het dier wordt geobserveerd.

Lees meer

Grijze zeehond Ouddorp

Ouddorp, 8 oktober 2022 – Rond het middaguur kreeg RTZ Goeree-Overflakkee melding van een dode zeehond bij Ouddorp – zie melding. Bij aankomst bleek het te gaan om een grote grijze zeehond van 2m40 lang. Het kadaver werd teruggegeven aan de natuur.

Lees meer