Bruinvis Zierikzee

Zierikzee, 21 oktober 2021 – Melding voor DA Schouwen-Duiveland van een dode bruinvis bij Zierikzee. Het kadaver was in gevorderde staat van ontbinding en werd afgevoerd voor destructie.

Gewone zeehond Vlissingen

Vlissingen, 21 oktober 2021 – een dode subadulte gewone zeehond die vanochtend gemeld werd bij Vlissingen, werd afgevoerd voor destructie. de zeehond had de gele tag 910 van zeehondenopvang A Seal in Stellendam.

Bruinvis Kamperland

Kamperland, 18 oktober 2021 – melding voor RTZ Nederland van een dode bruinvis bij Kamperland. Het kadaver van een juveniel vroiuwtje was in vergevorderde staat van ontbinding en werd afgevoerd voor destructie.

Gewone zeehond IJmuiden

IJmuiden, 15 oktober 2021 – Op vraag van de zeehondenopvang ging RTZ Velsen een kijkje nemen bij een jonge zeehond bij IJmuiden. Uit observatie bleek dat het dier last had van longwormen; in overleg ging die op transport naar de zeehondenopvang.

Bruinvis IJmuiden

IJmuiden, 15 oktober 2021 – De 1e opdracht voor RTZ Velsen was een dode bruinvis bij IJmuiden. Het kadaver was in gevorderde staat van ontbinding en werd afgevoerd voor destructie.

Grijze zeehond IJmuiden

IJmuiden, 14 oktober 2021 – Donderdagnamiddag mocht RTZ Velsen het strand op na melding van een dode grijze zeehond. Hat kadaver van een adult dier werd afgevoerd voor destructie.