Bruinvis Groote Keeten

Groote Keeten, 26 juli 2021 – melding voor RTZ Zuidwest van een dode bruinvis bij Groote Keeten. het kadaver in gevorderde staat van ontbinding, wordt door de gemeente geruimd.

Schip met walvis op de bulb in Terneuzen

Terneuzen, 27 juli 2021 – de voorbije nacht is een schip met een walvis op de bulb, de haven van Terneuzen binnengevaren. Het kadaver van een gewone vinvis werd geborgen en op de kade gelegd voor onderzoek. Het dier zal later vandaag of morgen door UU & Naturalis onderzocht worden; mede dankzij snelle acties vanmorgenvroeg door RWS.

Meer lezen

3 zeehonden voor RTZ Ameland

Ameland, 20 juli 2021 – Dinsdagochtend ontving RTZ & DA Ameland maar liefst drie meldingen over mogelijk hulpbehoevende zeehondjes. Eén zeehond met plastic en touw om de nek, één klein zeehondje en één zeehondje met wondjes. Helaas kunnen wij niet overal tegelijk zijn, dus zijn door ons de locaties van de mogelijk hulpbehoevende zeehondjes op … Meer lezen

Levende bruinvis Ameland

Ameland, 19 juli 2021 – Vanavond ontving RTZ & DA Ameland via Zeehondencentrum Pieterburen een melding dat er op ons Ameland een bruinvisje levend was aangetroffen in de branding. Direct werd door hen alarm geslagen bij ons en tevens bij Stichting SOS Dolfijn.

Meer lezen

Zieke zeehond Vrouwenpolder

Vrouwenpolder, 19 juli 2021 – DA Schouwen-Duiveland kreeg melding van een jonge zeehond bij Vrouwenpolder. Ter plaatse betrof het een jonge gewone zeehond met een joekel van een abces aan de bek. De zeehond mocht direct de mand in voor transport naar de zeehondenopvang in Stellendam.

Dode bruinvis Domburg

Domburg, 16 juli 2021 – Melding voor RTZ Zuidwest van een dode bruinvis bij Domburg. Het kadaver van een juveniel mannetje (60cm) werd afgevoerd voor destructie.

Bruinvis Brouwersdam

Brouwersdam, 15 juli 2021 – vanochtend kreeg RTZ melding van 2 dode bruinvissen bij de Brouwersdam – melding 1 en melding 2. Beide kadavers werden geborgen.