Zieke zeehond Ameland

Ameland, 25 december 2019 – Eerste kerstdag 25 december ontving RTZ & Dierenambulance Ameland al vroeg in de morgen een melding over een zieke zeehond vlakbij Beachclub The Sunset op het strand van Hollum.

Op locatie aangekomen bleek het om een gewone zeehond te gaan met een zware ademhaling en bloed rond haar bekje; de verschijnselen van Longworm. In overleg is door ons het patiëntje meegenomen en overgebracht naar de zeehondenopvang aan de vaste wal. Melders, hartelijk dank voor jullie goede zorgen en het melden!

Voor advies, vragen of meldingen kunt u ons bereiken op +31 6 22767470 (06-22767470). Heeft u een melding van een gewond of ziek dier? Dan vinden wij het fijn om vooraf foto’s en/of een filmpje te ontvangen via WhatsApp. De exacte locatie is ook altijd erg fijn, dan hoeven wij niet te zoeken.

LOCATIE VERZENDEN

Via WhatsApp klik je in het bericht aan ons, op de -paperclip- en daarna op ‘Locatie’ en daarna op: Uw huidige locatie verzenden. (Let op, doe dit niet als je weer thuis bent want dan ontvangen wij je thuislocatie en niet de locatie van het gewonde of zieke dier). Hartelijk dank!