Jonge grijze zeehond Ameland

Dinsdagmiddag 24 december ontving RTZ & Dierenambulance Ameland een melding via het Landelijke meldnummer 144 van de Politie over een zeehondje aan de voet van de duinen op een van onze stranden. Na enig speurwerk op het immense strand vonden wij uiteindelijk het jonge zeehondje.

Door ons is het beestje enige tijd geobserveerd en er is door ons overleg gepleegd. Uiteindelijk is besloten om deze pup (die nog voor een deel in puppyvacht zit, de lange witte haren), te merken met diervriendelijke verf. Eerste kerstdag, woensdag 25 december rijden wij nogmaals naar deze locatie om te kijken hoe de kleine de kerstdagen doorkomt. Mocht u het beestje tegen komen, blijf op ruime afstand en houd honden aan de lijn. Dank alvast.

Melders hartelijk dank voor jullie goede zorgen!