Levende bruinvis Ouddorp

Ouddorp, 11 maart 2023 – Vanochtend net na acht uur is er melding binnen gekomen bij SOS Dolfijn dat er op het strand van Ouddorp een levend gestrande bruinvis is aangetroffen – zie melding. De vinder belde direct met SOS Dolfijn en verleende eerste hulp aan het dier terwijl de lokale hulpverleners van het team van Reddings team zeedieren Goeree-Overflakkee snel ter plaatse gingen. Deze hulpverleners beschikken ook over een speciale transportkist waarin de bruinvis tijdelijk op het strand verzorgd kon worden.

Een rescue team van SOS Dolfijn is met de dolfijnambulance onderweg gegaan om de bruinvis naar het walvisziekenhuis in Anna Paulowna te kunnen vervoeren. Daar komt het dier begin van de middag aan en gaat het onderzocht worden door de dierenarts. De jonge vrouwelijke bruinvis is mager en braakt af en toe. Ook komt er veel vocht uit het blaasgat. Een zorgelijke situatie. Maar het team gaat hun uiterste best doen de komende uren en dagen om de bruinvis op te kunnen knappen. Duimen jullie mee?

De nieuwe patiënt wordt in een bassin apart van bruinvis Tess verzorgd. Omdat Tess al verder in haar behandeling is en opknapt, willen we geen risico’s lopen zolang niet bekend is wat de strander allemaal mankeert.

tekst: SOS Dolfijn