Update bruinvis Ameland

Ameland, 5 februari 2023 – Halverwege de ochtend kwam er bij SOS Dolfijn vandaag de melding binnen dat er op het strand van Ameland een bruinvis levend gestrand is aangetroffen.

De bruinvis, een jong mannetje, heeft vermoedelijk al even op het strand gelegen. Helaas hebben vogels het dier in nood aangezien voor een lekker hapje en behoorlijk aangepikt. Daardoor is de bruinvis, Brent vernoemd naar een bezorgde jonge hulpverlener ter plaatse, zwaar gewond geraakt aan de onderzijde van het lijf en op de kop.

Dankzij de fantastische inzet van de medewerkers van de KNRM Ameland en RTZ & Dierenambulance Ameland, is de bruinvis in vliegende vaart overgebracht van de stranding locatie naar de vaste wal, waar in Holwerd het rescueteam van SOS Dolfijn het dier kon overnemen en in de speciale dolfijnambulance vervoert heeft naar het opvangcentrum in Anna Paulowna.

Wat Brent mankeert moet blijken de komende dagen. Bruinvis Tess die vorige week op Texel aanspoelde en ook in de opvang verblijft, maakt het naar omstandigheden goed. Haar behandeling lijkt goed aan te slaan en ze eet gretig haar visjes.

Duimen jullie mee voor beide dieren?

Tekst credits: stichting SOS Dolfijn