Meldingen voor RTZ Velsen

Velse, 27 januari 2023 – Vrijdag 27 januari was een drukke dag voor RTZ Velsen. Zij kregen 3 verschillende meldingen binnen van zeehonden bij IJmuiden en Wijk aan Zee.

Het begon om 9u30 met melding van een gewone zeehond op het strand van Ijmuiden nabij strandpaviljoen Beach Inn – zie melding. Deze lag te rusten en in overleg met de opvang gemerkt. Even gewacht tot de honden verdwenen waren, waarna hij/ zij naar het water ging.

Om 18.00 uur melding van een zeehond dicht bij de duinen van Strand Wijk aan Zee – zie melding. Verder geen complicaties.

Een kwartiertje later om 18.15 uur melding van een kleine zeehond tussen het strand van Ijmuiden en Bloemendaal – zie melding. Deze jonge zeehond vertoonde symptomen van longwormen; hij werd gemarkeerd voor verdere opvolging.