Zeehondeninfo bij Catamaranclub Ameland

Op zondagmiddag 14 augustus was RTZ Dierenambulance Ameland te gast bij de Open Watersportdag van de Catamaranclub Ameland. Bij die gelegenheid waren we uitgenodigd om een informatiebord over de in onze wateren voorkomende zeehonden te overhandigen.

Op het strand van Ameland worden regelmatig zeehonden gespot, zeker op het Suudwest waar de Catclub haar clubhuis heeft. Bezoekers weten vaak niet hoe zij moeten handelen als ze een zeehond aantreffen. Het Reddingsteam Zeedieren Nederland (waartoe de dierenambulance op Ameland behoort) stelt zich onder meer ten doel het publiek voor te lichten over het gedrag en de gewoontes van deze bijzondere dieren. Zo doende wordt bijgedragen aan een veilige en respectvolle omgang met de zeehond op die plekken waar zij in contact komen met de mens.

Op de foto overhandigen RTZ-vrijwilligers Rob Knoeff en Hans van Houten het infobord aan de voorzitter van de Catamaranclub Geert de Jong en penningmeester Jan Kienstra.