Levende bruinvis Renesse

Op het strand van Renesse is eind van de middag een levend gestrande bruinvis aangetroffen – https://waarneming.nl/observation/248755286/. De vinder is meteen hulp gaan zoeken en via via in contact gekomen met SOS Dolfijn. De vinder heeft direct daarna goede instructies gekregen wat te doen. Zo is gevraagd om te zorgen voor schaduw en het dier nat te houden totdat lokale hulpdiensten ter plaatse waren.

SOS Dolfijn leidt verschillende instanties en vrijwilligers langs de kust op om snel voor SOS Dolfijn ter plaatse te kunnen gaan bij een stranding. Omdat een gestrande bruinvis in grote nood is, zijn meerdere vrijwilligers uit de regio gevraagd ter plaatse te gaan. Bij aankomst was het diertje al overleden.

De bruinvis gaat naar de Faculteit Diergeneeskunde voor onderzoek. Bekend is al dat het dier sterk vermagerd is en nog maar 82 cm groot was. Dat betekent dat het diertje nog volledig afhankelijk was van het moederdier. Waardoor het diertje zo mager was, moet nog blijken. SOS Dolfijn bedankt betrokken personen voor de geboden hulp.

Tref jij een gestrande, levende bruinvis aan? Bel dan direct met SOS Dolfijn via het noodnummer 06-65098576

tekst credits: SOS Dolfijn