Oosterscheldetuimelaar dood teruggevonden

Oosterschelde, 4 december 2021 – Helaas is het niet goed afgelopen met de tuimelaar dolfijn in de Oosterschelde. Een passant trof het dier vanochtend levenloos aan in het water tussen Poortvliet en Scherpenisse en alarmeerde direct SOS Dolfijn. Medewerkers van het Reddingsteam Zeezoogdieren gaan ter plaatse om de tuimelaar vandaag te bergen.

Daarna zal het dier worden overgebracht naar de Universiteit Utrecht waar aan de faculteit Diergeneeskunde onderzoek zal worden gedaan. Hiermee wordt hopelijk de doodsoorzaak achterhaald.

De tuimelaar dolfijn werd op 17 oktober voor het eerst gemeld aan SOS Dolfijn. Een tuimelaar dolfijn in de Oosterschelde baarde het team direct grote zorgen. Maar het dier zwom actief en werd sporadisch waargenomen. Er was niets wat het rescue team kon doen. Behalve monitoren en de gezondheid in de gaten houden. Ook stond de dolfijnambulance klaar mocht het dier stranden. Dan kon het direct worden vrijgelaten terug in zee.

tekst en foto: SOS Dolfijn