Zwaan met vishaak in hals

IJmuiden, 4 september 2021 – Afgelopen zaterdagavond heeft Dierenambulance Velsen een melding gekregen van een zwaan in de jachthaven van Seaport Marina IJmuiden met visdraad en een vishaak in zijn hals. De dierenambulance is samen met RTZ-Velsen en de IJRB met een boot naar de zwaan gaan zoeken die alleen niet makkelijk te vangen was.

Op dat moment hebben mensen die in de haven lagen aangeboden om met hun bootje de andere collega naar de plek van de zwaan te brengen , de zwaan was de haven uit gegaan en zat bij het banaantje. De medewerkers van de dierenambulance zijn te water gegaan en zo hebben ze alsnog de zwaan kunnen vangen. De haak en visdraad zijn ter plaatse verwijderd en de zwaan is weer vrijgelaten. De medewerkers van de Dierenambulance Velsen hielden er een nat pak aan over.

Wij bedanken de mensen in de haven, de IJRB,Dierenambulance Velsen en RTZ-Velsen voor de geweldige samenwerking! en Ko van Leeuwen voor de foto’s.