Bruinvissen Ameland

Ameland, 29 augustus 2021 – Het verzamelen van dode bruinvissen bij ons op Ameland is zondag onverminderd doorgegaan. De teller staat bij ons inmiddels op totaal zo’n vijftig dode bruinvissen sinds vorige week donderdag.

Twaalf daarvan zijn overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht voor onderzoek. De andere bruinvissen zijn door ons begraven. Een heel karwei, een bruinvis weegt rond de 40-50 Kg.

Wat opvalt, is dat het meestal om volwassen dieren gaat. Het is nog volstrekt onduidelijk wat de oorzaak is van deze piek.

In bijgaand artikel is een geluidsfragment van ons te horen, een interview van Omrop Fryslan met onze Rob Knoeff, https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1085849-al-tientallen-dode-bruinvissen-aangespoeld-op-waddeneilanden-dagtaak-voor-opruimers