Grijze zeehond IJmuiden

IJmuiden, 20 augustus 2021 – Vanochtend om 09.30 melding voor RTZ Velsen van een dode zeehond bij de loswal van IJmuiden.

De melding kwam van een werkboot van Marco Heida en zijn collega Che, zij waren bij de remming aan het werk van de nieuwe zeesluis IJmuiden, toen zij de dode zeehond zagen drijven tegen het remmingswerk. Marco belde met Rijkswaterstaat en deze belde het team van RTZ Velsen.

Bij de loswal aangekomen lag de werkboot aan de kant met een dode grijze zeehond aan boord. Het gewicht werd geschat op 250 kg en een lengte van 2,5 tot 3 meter. Via de gemeente Velsen werd een vrachtwagen geregeld( paste niet in de ambulance) en vervoerd naar destructie.

Al met al een goede afloop ( behalve dan voor de grijze zeehond) Iedereen bedankt voor de hulp, want zo is maar weer bewezen : Samenwerking is héél belangrijk.

Tekst en foto credits: Aad de Koning, RTZ Velsen