Jonge zeehond Ameland

Ameland, 16 augustus 2021 – Maandag 16 augustus ontving RTZ&DA Ameland een melding over een gewone jonge zeehond op het strand.

Dit zeehondje was niet ziek, had geen verwondingen en was slechts even aan het bijkomen. Het beestje zag er prima uit en was goed op gewicht. Melder(s) in ieder geval bedankt voor jullie goede zorgen!

Met dit onstuimige stormachtige weer rusten de zeehondjes wat vaker op het strand dan anders. Jaag overigens nooit een zeehond het water in, hij of zij ligt niet voor niets op het strand te rusten. Hele kleine zeehondjes die uitgeput zijn door stormachtig weer kunnen zelfs verdrinken als je die het water injaagt. Een zeehond kan prima op land vertoeven en bij twijfel kun je altijd contact opnemen. Wij hebben de zeehond gemarkeerd met dier- en milieuvriendelijke verf.