Lange avond voor zeehond in problemen

Wijk aan Zee, 13 juli 2021 – Dinsdagavond zijn Lifeguards van de Reddingsbrigade Wijk aan Zee gealarmeerd voor een zeehondje in problemen op het strand tussen Heemskerk en Wijk aan Zee.

Om 22:00 uur draaiden de laatste lifeguards na een trainingsavond de deur op slot, toen een passant belde met de melding dat een zeehond mogelijk gewond zou zijn op het strand. Mogelijk zou het beestje verstrikt zijn geraakt in een visnet.

Ter plaatse leek het beestje inderdaad gewond. Hierop is het Reddingsteam Zeedieren Nederland RTZ ter assistentie gevraagd. Toen zij samen met ons het beestje wilden verzorgen, snelde het beestje het water in.

Volgens omstanders zwemt de gewonde zeehond al enkele dagen dicht bij het strand. Ligt het dier op het strand en zie je dat deze gewond is? Bel dan 1-4-4

foto’s en tekst: Reddingsbrigade Wijk aan Zee