Nieuwe terreinwagen voor RTZ Velsen

Middelburg/Velsen, 12 mei 2021 – Dankzij de Stichting Dierenlot beschikt RTZ Velsen sinds vandaag over een spliksplinternieuw interventievoertuig dat op bijna elk terrein kan ingezet worden.

Sinds vandaag beschikt RTZ Velsen over een spiksplinternieuw interventievoertuig dat bijna op elk terrein ingezet kan worden. Dankzij stichting DierenLot kon dit voertuig beschikbaar gesteld worden.
Op woensdag 12 mei 2021 was het dan eindelijk zover. Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds kreeg mede uit handen van de directeur van stichting DierenLot Jan Krol de sleutels overhandigd van de nieuwe 4×4 terreinauto. De terreinauto is mede dankzij de donateurs en sponsoren van DierenLot gerealiseerd. Met dit voertuig kunnen zee(zoog)dieren sneller en adequater geholpen worden in de omgeving van Velsen, IJmuiden, Zandvoort en Wijk aan Zee.

Het is alweer de vierde terreinauto die door stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds in bruikleen is gekregen. De auto is geheel aangepast aan de wensen van de gebruikers voor op het strand. Voor het berijden van de stranden heeft men ook nog de beschikking gekregen om bij calamiteiten zelf redzaam te zijn door het verstrekken van kunststof rijplaten en luchtpomp die gesponsord zijn door 4×4 Sint Annaland.

Vervolgens heeft stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds de nieuwe terreinauto weer ter beschikking gesteld en overgedragen aan stichting Reddings Team Zeedieren (RTZ), team Velsen. Het nieuwe terreinvoertuig is voorzien van de nieuwe huisstijl van stichting DierenLot en stichting Reddings Team Zeedieren. Hierdoor is besloten dat alle voertuigen van RTZ in de toekomst er op dezelfde stijl gaan uitzien.

Als stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds danken wij stichting DierenLot en haar donateurs voor deze mogelijkheid om dit voertuig beschikbaar te kunnen stellen.