Zeehond zocht rustplaats door harde wind

Ameland, 13 maart 2021 – Vanmorgen ontving RTZ&DA Ameland een melding over een zeehond die bovenop de dijk lag, achter een hek. Vandaag waren er windstoten van rond de 9 Bft. Veel zeehondjes op de eilanden en langs de Nederlandse kust zochten het daarom wat hogerop om te rusten.

De plek waar deze zeehond lag was echter geen handige plek voor het dier. Een hek, het was er druk en het dier zou moeilijk zelf over de hoge basaltblokken weer in zee kunnen komen zonder verwondingen te krijgen.

Nadat we de zeehond hadden gecheckt (waaruit bleek dat hij gezond was), hebben wij het dier gevangen en in een mand gedaan om te verplaatsen naar het strand. Terwijl wij over het strand reden zagen wij in de achteruitkijkspiegel dat het zeehondje ontsnapt was uit de mand en op zijn gemak de binnenkant van de Dierenambulance aan het bekijken was…

Maar eind goed al goed, eenmaal uit de mand en weer op het strand, ging het beestje (alhoewel wat twijfelend en nog even achterom kijkend) weer de zee in.

Melder(s) hartelijk dank voor jullie goede zorgen!