Nettenslachtoffer Ameland

Ameland, 19 januari 2021 – Dinsdag 19 januari ontving RTZ & DA Ameland rond 13:45 uur een melding van Annemarie Engels en nog twee dames, dat er op het strand nabij het Reddingbootpad een zeehond lag met een stuk net om haar nek. Wij ontvingen via WhatsApp een foto van een met een fototoestel gemaakte foto. (waarvan wij overigens graag het origineel zouden willen ontvangen van de ons onbekende fotograaf).

Toen wij onderweg waren naar het strand, belde Annemarie dat de zeehond het water weer was in gegaan. Het beestje bleef echter redelijk dichtbij de kant werd er gemeld. Toen wij op locatie waren, was de zeehond helaas ineens verdwenen. Totdat wij haar opeens honderd meter verderop weer vlak voor de kant zagen zwemmen… Yess!

Door een supersnelle actie met een net, kon Rob (met daardoor een nat pak) haar aan de kant krijgen. De jonge grijze dames zeehond gaf zich echter niet snel gewonnen.

Na haar wat rust te hebben gegund in een mand, hebben wij haar bevrijd van het net wat zeer strak om haar nek zat. De zeehonddame was verder niet gewond, er waren gelukkig geen ernstige insnijdingen. Hierom hoefde zij niet naar de opvang en konden wij haar in het donker weer vrij laten in haar eigen vertrouwde wereldje.

Grote dank aan Willem Groeneveld die heeft geholpen en natuurlijk Annemarie en de twee dames voor het melden van deze hulpbehoevende zeehond! Grote klasse! En natuurlijk dank aan Stichting DierenLot, die het mogelijk maakt dat er een Dierenambulance is op Ameland en de DierenLot donateurs.
Voor hulpbehoevende dieren zijn wij 7 dagen per week telefonisch van 09:00 tot 00:00 uur bereikbaar op Telefoonnummer +31 6 22767470