RTZ-Velsen haalt een zeehond van het strand in IJmuiden

Op zondagochtend 27 december kreeg RTZ – Velsen een melding dat er zeehond op het strand lag t.h.v. La Miranda. Daar aangekomen lag er inderdaad een gewone zeehond, maar deze mankeerde op zicht niets; deze gemerkt, zodat wij weten dat als er mensen bellen wij weten dat de zeehond bij ons bekend is.

Deze laten liggen want er moet eerst 24 uur worden geobserveerd. Er kwamen verschillende meldingen binnen over deze zeehond tot laat in de avond.

Maandagochtend kwam er een melding van de Dieren Ambulance Velsen dat de zeehond nu bij paviljoen Noordzee lag, en deze moeilijk ademde. Hierop meteen in actie gekomen en de vrijwilligers van D.A.V. hielpen ons met de zeehond uit het woelige Noordzee water te halen, want we moesten een eind door het water lopen. Hierna naar de loods van RTZ – Velsen gereden, en de zeehond medicatie gegeven en O.R.S.. toegediend, ook was er zware longworm aanwezig.

De zeehond is daarna naar de opvang van Stellendam vervoerd en verder behandeld. De zeehond was van het vrouwelijk geslacht en woog 15.3 kg.

Namens de vrijwilligers van RTZ – Velsen willen wij de vrijwilligers van de Dieren Ambulance Velsen bedanken voor de bijstand met deze melding.