Dit jaar geen doorstart voor Zeehondenopvang Eemsdelta

Zeehondenopvang Eemsdelta in Termunterzijl vangt dit jaar helaas geen zeehonden op. Door langdurige procedures is de aanvang van nieuwbouw voor de opvang vertraagd. Bovendien woedde er in de avond van 30 maart brand in de huisjes waar de opvang gepland was.

Het is op korte termijn niet mogelijk om een opvang te bouwen waarin zeehonden op een zorgvuldige manier worden opgevangen. Daarom heeft de Zeehondenopvang noodgedwongen deze beslissing genomen.

Na vertrek van de eerdere locatie vond de Zeehondenopvang een nieuwe locatie in Termunterzijl. De bouwplannen voor opvang op de nieuwe locatie liggen klaar, ook de financiering is rond. En natuurlijk heeft Zeehondenopvang Eemsdelta de benodigde vergunningen voor opvang van zeehonden. Maar het is dit jaar niet mogelijk om voor de start van het geboorteseizoen een volwaardige opvang te bouwen.

Juist nu in de tijd van stijgende aantallen zeehonden, zien we meer zeehonden die hulp nodig hebben. Deze hulp kunnen we alleen bieden in een compleet uitgerust gebouw en de bouw hiervan heeft tijd nodig. Bij de Zeehondenopvang werken we er aan om zo snel mogelijk met de bouw te starten.

Natuurlijk blijft Zeehondenopvang Eemsdelta actief als meldpunt en zetten onze vrijwilligers zich in als reddingsnetwerk. Ziet u een zeehond in nood of twijfelt u over een verlaten pup, dan belt u ons meldnummer 06-133 801 77. Wij bieden dan de hulp die nodig is en zorgen ervoor dat de zeehonden goed wordt opgevangen op een andere locatie. Ook blijven we educatie over zeehonden uitvoeren, zoals lezingen en gastlessen.

Tot slot: houdt u afstand van de zeehonden? Op die manier worden moeders met pups niet verstoord.

Website: zeehondenopvang-eemsdelta.nl