Zeehond met longwormen Ameland

Ameland, 28 november 2019 – Donderdag 28 november ontving RTZ & Dierenambulance Ameland via de zeehondenopvang aan de vaste wal een melding van een gewonde zeehond op het strand. Foto’s van de melders werden door de opvang aan ons doorgestuurd via WhatsApp.

Ook ontvingen wij een melding via Messenger van onze Facebookpagina. De Facebookpagina wordt beheerd aan de vaste wal en berichten worden vaak pas in de avond uitgelezen. Om kostbare verloren minuten te voorkomen is het daarom beter om ons rechtstreeks te bellen. De vrijwilliger die dan dienst heeft, is in het bezit van de Dierenambulance Telefoon en de Dierenambulance.

Ter plaatse aangekomen bleek de zeehond helaas al te zijn ‘verdwenen’. Het beestje was het water al in gegaan nog voordat wij er waren.

Voor de melders: in ieder geval hartelijk dank voor de goede zorgen en het melden. Voor meldingen maar ook voor advies kunt u ons altijd bellen tot 00.00 uur ’s avonds. Ons telefoonnummer is +31 6 22767470 (06-22767470).

Foto 1 – Jan Nauta
Foto 2 – Jolanda Roosen