Longwormpatiënt Ameland

Ameland, 30 september 2019 – Maandag 30 september ontving RTZ & Dierenambulance Ameland melding dat er een nog levend zeehondje in de branding lag bij Paal 16.800. En eigenlijk…. was daar helaas ook alles mee gezegd. Het dier had een zeer zeer zware ademhaling.

In overleg met de zeehondenopvang hebben wij het beestje ORS gegeven. Dit doen wij om uitdroging van het dier te voorkomen; om de vocht- en de zoutbalans te herstellen. Het mocht echter niet meer baten. Het diertje is vlak daarna overleden.

De zeehond zal dinsdag 1 oktober worden overgebracht naar Universiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde voor onderzoek naar de doodsoorzaak. In het kader van de containerramp met de ‘MSC Zoe’ wordt er tevens onderzocht of (zeezoog-)dieren die dood worden gevonden of overlijden aan onze kust een mogelijk verband hebben met deze ramp.

Wij danken de melders hartelijk voor hun goede zorgen.