Terugblik Havenfestival IJmuiden

Op zaterdag 22 & zondag 23 juni 2024 heeft RTZ Nederland, team Velsen op het havenfestival in IJmuiden gestaan. Dit keer met de educatieve aanhangwagen van RTZ Nederland. Deze prachtige ingerichte wagen is gevuld met vele verschillende opgezette vogels welke op het strand te vinden zijn.

Er staat ook een jonge bruinvis (kalfje) in een glazen bak met sterk water, deze maakte veel indruk bij de bezoekers van onze stand op deze 2 prachtige dagen.

De indeling van de verschillende schedels van de zeehonden was goed zichtbaar, er waren kinderen die vonden het wel raar dit zo te zien en de tanden vonden ze wel erg groot. De opgezette zeehond in de uitzetkist bleek een waar fotomodel, want er zijn veel foto’s van gemaakt.

Door het heerlijke zomerse weer waren er over deze 2 dagen verdeeld ruim 20.000 bezoekers op het havenfestival afgekomen en dus ook naar onze educatieve aanhangwagen en kraam kwamen. Op de kraam lagen wat spulletjes die voor de verkoop waren, er werden vele knuffels die in een zeehondenmand lagen verkocht en de magneten voor op bijvoorbeeld de koelkast of vriezer werden flink verkocht.

Uiteindelijk waren het 2 vermoeiende dagen, mede door de warmte maar hebben onze vrijwilligers veel kunnen vertellen over het vrijwilligerswerk wat zij doen voor RTZ Nederland. Ook onze folder “Welkom in Zeedierenland” vond gretig aftrek, de boekenlegger was onder kinderen ook erg populair. Als er teruggedacht wordt aan het enthousiasme van de kinderen tezamen met hun ouders over wat ze zagen en onze vrijwilligers vertelden dan doet dat de vermoeidheid snel vergeten.