Kortsnuitzeepaardje Borssele

Borssele, 17 juni 2024 – Op maandagavond 17 juni 2024 kreeg RTZ een melding binnen dat er een kortsnuitzeepaardje op het strand bij de kerncentrale Borssele was gevonden. De vinders hebben het diertje in een flesje met water uit de Westerschelde gedaan en hebben contact opgenomen met RTZ en is er een vrijwilliger het zeepaardje bij de vinders thuis gaan ophalen.

In korte tijd is dit alweer het 3e zeepaardje dat werd gevonden. Ook werd dit dier na kort contact met Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo besloten om deze bij de duikplaats onder de Zeelandbrug vrij te laten. Gelukkig waren er nog een paar duikers aanwezig die we bereid vonden om te helpen bij het terugplaatsen van dit prachtige zeepaardje.

We danken de melders voor de melding en de duikers voor het terugzetten.