Infoborden zeehonden en bruinvissen

In samenwerking met RTZ Velsen heeft de gemeente Velsen infoborden over zeehonden en bruinvissen bij de strandovergangen geplaatst.

Voor een bruinvis is het duidelijk! Zie je een bruinvis op het strand liggen, bel dan onmiddellijk RTZ Velsen op +31 6 239 58 704. Dit nummer is 24u/24u 7d/7d bemand. In afwachting dat hulp ter plaatse is hou je mensen en loslopende honden op afstand. Bescherm de bruinvis tegen de zon met, indien mogelijk, een natte doek. Heel belangrijk: hou het blaasgat bovenop de kop vrij!

Het is niet omdat een zeehond op het strand ligt dat hij hulp nodig heeft. Heel wat zeehonden komen op het strand om gewoon wat uit te rusten. Na enkele uren is hij uitgerust en gaat hij vanzelf terug de zee in. Ook hier is het belangijk om loslopende honden en mensen op afstand te houden. U mag hiervoor RTZ Velsen bellen voor assistentie.

Noodnummer RTZ Velsen: +31 6 239 58 704 24u/24u 7d/7d