Dolfijnentraining bij SOS Dolfijn

Onlangs hebben de vrijwilligers van RTZ & Dierenambulance Ameland een training gevolgd bij SOS Dolfijn. Stichting SOS Dolfijn is gespecialiseerd in de hulpverlening aan walvisachtigen.

Het werkgebied van SOS Dolfijn is groot en loopt van Noord-Duitsland t/m Noord-Frankrijk. Daarom zijn langs de kust opgeleide hulpverleners onmisbaar zodat hulp snel ter plaatse is. Anders dan namelijk een zeehond op het strand, is een walvis, bruinvis of dolfijn op het strand altijd een dier in nood en heeft het dier snel hulp nodig.

Tijdens de cursus is uitleg gekregen over welke mogelijkheden van hulp er zijn bij een stranding en hoe een gestrand dier verzorgd moet worden. Ook is de vrijwilligers geleerd hoe een dier van het strand verplaatst dient te worden en hoe signalen van stress en ziekte herkent kunnen worden.

RTZ & Dierenambulance Ameland is de afgelopen jaren al meerdere keren in actie gekomen voor SOS Dolfijn en de kennis is met deze cursus weer helemaal paraat!

SOS Dolfijn, dank voor de leerzame professionele training en updates. En natuurlijk ook de gezelligheid in Anna Paulowna!