Zieke zeehond IJmuiden

IJmuiden, 16 december 2021 – Donderdag middag 16-12-2021 kreeg RTZ-Velsen veel meldingen van een zeehond die op het strand van IJmuiden lag. Ook de Dierenambulance Velsen kreeg veel meldingen over deze zeehond binnen.

De gewone zeehond bleef maar liggen en had diarree en hoestte, door de melders zijn foto’s gestuurd hoe deze zeehond er bij lag.

RTZ Velsen is samen met de dierenambulance ter plaatsen gegaan en hebben deze zeehond in de mand gedaan. Na bellen met de opvang A Seal moest deze zeehond gemerkt worden en 24 uur te observatie blijven liggen.

Omdat het druk was met mensen en honden is besloten deze zeehond uit te zetten op het kleine strand.
We houden deze zeehond in de gaten en hopen dat het goed komt.
De vrijwilligers van RTZ-Velsen en van de dierenambulance Velsen hebben de zeehond losgelaten.