Meldingen voor RTZ Velsen en Zandvoort

Donderdag 12 augustus kreeg RTZ Velsen 2 meldingen binnen. Om 9u50 melding van een dode zeehond bij de Zuidersluis IJmuiden en om 14u20 van een gewonde zeehond op het strand.

Donderdag 12 aug. om 09.50 uur melding gehad van de Vletterlieden van een dode zeehond bij de Zuidersluis in IJmuiden. Hier lag een dode zeehond tegen 1 van de boten te drijven. Hierop ging RTZ Velsen naar de plek toe waar de dode zeehond lag. Daar aangekomen géén zeehond, de Vletterlieden vertelde dat
de zeehond mee de sluis in was gezogen door een schip geladen met zand, en nu waarschijnlijk op het Noordzeekanaal dreef. Daar nog gekeken maar dat was zoeken in de bekende hooiberg.

Tweede melding was om 14.20 uur via A-Seal dat er een zeehond op de zandbank lag en misschien gewond was. RTZ Zandvoort is daar heen gegaan en de zeehond lag daar rustig en had alleen een oude ringwond welke schoon was, maar verder niets mee aan de hand.