Pups opgehaald door Zeehondenopvang Eemsdelta

Een tijdje geleden gaven we al aan dat Marja regelmatig op pad was naar aanleiding van meldingen van gestrande zeehonden. Marja heeft de pups die ze naar Pieterburen heeft gebracht, de afgelopen week bezocht.

Vooral juni was erg druk! 🤯 De zeehonden zijn volgens het zeehondenakkoord geobserveerd en indien nodig naar het Zeehondencentrum in Pieterburen overgebracht. Bijvoorbeeld omdat de pups waren afgevallen, een slechte conditie hadden of op een ongeschikte en gevaarlijke plek lagen.

Marja heeft de pups die ze naar Pieterburen heeft gebracht, de afgelopen week bezocht; “Even gekeken bij het Zeehondencentrum Pieterburen, een aantal dieren zit al in de laatste fase, bijna klaar om vrijgelaten te worden. Wat gaat het goed, zeker als je het vergelijkt met hoe ze eruit zagen toen ze werden gevonden. Kijk maar naar Simbad(Roy), Moana en Dopey.”