Bijtincident met zeehond Neeltje Jans

Op woensdag 14 april 2021 heeft zich een vervelend incident voorgedaan in de vluchthaven van Neeltje Jans.  Bij de ingang van de vluchthaven is een zandbank gelegen waar af en toe zeehonden liggen te rusten.

Zo ook gistermiddag, lag daar een zeehond te rusten en er liep een eigenaar / eigenaresse met een paar honden te wandelen toen deze opeens aan de aandacht ontsnapten en regelrecht naar de zeehond toevlogen.

De honden en zeehond raakten met elkaar in gevecht waarbij de zeehond en de honden elkaar hebben gebeten. De eigenaar / eigenaresse heeft zo snel mogelijk haar honden weggehaald bij de zeehond waardoor deze het water in kon vluchten.

’s Avonds werd in dezelfde vluchthaven een jonge dode zeehond aangetroffen. Het dier vertoonde sporen van bijtwonden. De zeehond is voor nader onderzoek overgebracht naar de diergeneeskundige faculteit in Utrecht.

Dit incident is doorgegeven aan de Regionale Uitvoeringsdienst van de Provincie Zeeland die de zaak in behandeling heeft genomen.