Wat te doen bij een levend gestrande bruinvis of dolfijn?

Vorig jaar ontwikkelde leerlingen Stefan, Marc en Jarno van het Deltion College in Zwolle voor SOS Dolfijn deze animatie waarin op een heldere wijze uitleg wordt gegeven wat je moet doen wanneer je een levend gestrande bruinvis of dolfijn aantreft. Het kan namelijk zomaar gebeuren tijdens een strandwandeling dat je een gestrand dier tegenkomt.

Dus bekijk het filmpje en zet je geluid erbij aan.Kort samengevat zijn dit de belangrijkste punten: Zorg dat het blaasgat vrij blijft van zand en water en koel het dier met natte doeken. Ook is rust belangrijk en daarom moeten mensen en honden op een veilig afstand worden gehouden.

Bel het noodnummer van SOS Dolfijn! Het team is 24/7 bereikbaar via 06-65098576. Je wordt dan gevraagd om het telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken in te spreken, dit activeert ons alarmsysteem. Binnen enkele ogenblikken wordt je door ons teruggebeld.