RTZ Velsen doet mee aan kledingsactie Stichting Dierenlot

Wist jij dat de Stichting RTZ Velsen een kledingbak bij hun loods hebben staan en daardoor een steunpunt zijn voor stichting DierenLot om kleding in te zamelen?

De stichting RTZ Velsen is een onderdeel van de stichting Reddings Team Zeedieren Nederland. Deze stichting valt weer onder stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds en via deze moederstichting wordt weer ondersteuning gevraagd bij stichting DierenLot. Zonder deze organisaties kunnen wij ons vrijwilligerswerk niet doen en kunnen wij dus de gewonde zee(zoog)dieren die in nood verkeren niet helpen.

Als stichting RTZ Velsen hebben wij een kledingbak bij onze loods en zijn wij een steunpunt voor stichting DierenLot om kleding in te zamelen. Zo rijden wij ook op verzoek met onze auto van stichting DierenLot om kleding e.d. op te halen. Dit wordt door ons naar onze opslag gereden waar wij de kleding weer sorteren. Na de sortering wordt de kleding weer opgehaald of weggebracht voor stichting DierenLot.

Zo wordt er ook voorkomen dat kleding nodeloos wordt weggegooid en een tweede leven kan krijgen. Op deze manier worden de vrijwilligers en de dieren geholpen.