Grijze zeehond Brouwersdam

Vandaag waren er diverse meldingen over een grijze zeehond op de parallelweg van de Brouwersdam. Door gecombineerde acties van EHBZ, RTZ, DA Schouwen-Duiveland en zeehondenopvang Aseal is het twee keer gelukt het dier terug het water in te krijgen.

Vanavond omstreeks 20.00 uur was er weer een melding dat er een grijze zeehond op het wegdek kroop ter hoogte van de spuisluis, dit bleek hetzelfde dier te zijn als die in de ochtend gemeld is. De mensen van R.T.Z. en EHBZ zijn ter plaatse gegaan. Omstreeks 21.00 uur kwam er extra materiaal om het dier te vangen. Na een korte vangactie die amper drie minuten duurde was de zeehond gevangen en kon deze op transport naar de andere zijde van de Brouwersdam. De zeehond kreeg zijn vrijheid weer terug in de Noordzee ter hoogte van Beachclub Perry’s.

De zeehond kon kennelijk de uitgang van het Grevelingenmeer niet vinden. De sluizen van de spuisluis stonden open en de zeehonden konden zo van buiten naar binnen zwemmen en van binnen naar buiten, behalve deze zeehond, deze was een beetje eigenwijs en wilde het op een andere wijze doen.

Met dank aan de mensen van RTZ en EHBZ kon deze actie snel en met goede afloop afgerond worden. Daarnaast bedanken we RWS voor het nakijken of de spuisluis open stond en ons hiervoor de nodige informatie verstrekte.