Zieke zeehonden Ameland

Ameland, 18 september 2019 – Met maar liefst 3 meldingen van zieke zeehonden was het een drukke dag voor RTZ & Dierenambulance Ameland.

De eerste melding vanaf het strand kwam van een docent van de Burgemeester Harmsma School. Tijdens het wandelen vonden zij een zeehondje met bloed aan de snuit.

Niet lang na de eerste melding van een zeehondje die was gevonden door een schoolklas, ontvingen wij via 144 (Red een dier) Dierenpolitie 144 een tweede melding. Ditmaal over een zeehondje wat bloed aan het ophoesten was. Ook dit ging om een jonge zeehond met de verschijnselen van longworm.

Het ene telefoontje was nog maar net opgehangen of de volgende melding diende zich alweer aan. Deze melding kwam van Duitse badgasten die de zeehondenopvang hadden gebeld. Hierop werd de melding aan ons doorgezet. Het beestje lag bij Strandopgang #Ballum. De Duitse familie stonden ons al netjes op afstand op te wachten en wezen ons de weg.

Al deze zeehondjes werden in overleg overgebracht naar de dichtstbijzijnde zeehondenopvang.