Help Hessel en de zeehonden op Terschelling

Nu alle vergunningen rond zijn kan de permanente zeehondenopvang op Terschelling eindelijk gestalte krijgen. En om dat te realiseren, vragen we dringend jullie hulp. We werken met man en macht aan de inrichting voor de opvang, maar er is geld nodig. Aan alle eisen moet worden voldaan en dat neemt natuurlijk nogal wat kosten met zich mee. Niet alleen voor de opvang zelf, maar ook voor het monitoren van de pups die op het strand liggen. Hun gezondheid moet door zeehondenredders zoals Hessel beoordeeld worden.

Wij proberen altijd om de pups in de natuur bij hun moeder te laten. Tussen Vlieland en Terschelling liggen permanent droge zandbanken (de Richel en de Engelse Hoek) waar in de wintertijd de jongen van de grijze zeehond geboren worden. Helaas: door de extreme weersomstandigheden (hoog water en harde wind) spoelen de pups van de banken en komen op het strand van Terschelling terecht.

Voor deze dieren is onze opvang dringend nodig omdat ze het anders niet redden! De moederloze en zieke pups.

Opvang op Terschelling is heel erg gewenst: zo hoeven deze kwetsbare dieren niet lang te reizen en kunnen ze na herstel ook in hetzelfde gebied weer vrijgelaten worden.

Hessel staat zijn hele leven al voor het welzijn van de zeehond; nu is het tijd dat we massaal naast hem gaan staan en hem helpen deze opvang te realiseren.

Het bankrekeningnummer van de Stichting Zeehondenopvang Terschelling is: NL84TRIO 0212417177.

Help alstublieft en steun Hessel, die in 2015 door Stichting DierenLot werd uitgeroepen tot Dierenhulpverlener van het Jaar!